5.jpg

Предавања:

Зимска школа пољопривредних произвођача

У организацији Секретаријата за пољопривреду Града Ниша 15.08.2018. год. у великој сали Дома културе у Доњем Међурову одржана је Зимска школа пољопривредних произвођача намењена произвођачима поврћа. Уводну реч испред организатора за пољопривреду дао је спец. инж. пољ. Ненад Стојиљковић, поздравио све присутне како учеснике тако и предаваче  и отворио Зимску школу.

OДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ У КРАВЉУ И ПАЛИГРАЦУ

Наставак радионица – Кравље и Палиграце Дана 19.02.2014. године у месној канцеларији у Крављу и 20.02. 2014. године на газдинству Горана Голубовића из Палиграца стручњаци Управе за пољопривреду и развој села су одржали  радионице из области пољопривредне производње и то:

УПРАВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ НАСТАВЉА ЕДУКАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА

У Рујнику и Ореовцу су протеклих дана одржана саветовања пољопривредника из области сточарства и ратарства за све заинтересоване произвођаче из ове области. За нишке пољопривреднике, биле су  актуелне теме из области смештаја говеда, хигијене муже и технологије гајења кукуруза.

БИОСТИМУЛАТОРИ И АМИНО КИСЕЛИНЕ У ВОЋАРСТВУ

У организацији Управе за пољопривреду и развој села, у Хуму је 12.фебруара одржана презентација фирме “RMG Crop Science“. Предавање на тему „Биостимулатори и амино киселине у воћарству“ за око четрдесет произвођача воћа из Хума, Велепоља, Палиграца, Горње Трнаве, Матејевца и Лалинца, приредила је дипл.инг. заштите биља Љубица Петровић.

Стучна предавања из области ратарске и сточарске производње

У великој скупштинској сали дана 01.02.2014 године одржана су предавања из области ратарства и то: Производња крмног биља на ораницама (предавач др Драган Терзић), као и више предавања из области сточарства: Конзервисање сточна хране методом силирања, Анализа узрокованих хранива са подручја Ниша, Балансирање оброка и Исхрана говеда. Састављање рецептура концентроване хране за краве музаре. Наведене [...]