5.jpg

Одржано V Саветовање повртара

У петак 01. децембра 2017. године у Нишу одржано је V Саветовање повртара Јужне Србије. Организатори саветовања АГРО ЈУГ ТИМ (емисија Агројуг), Секретаријат за пољопривреду Града Ниша и ПССС Ниш су и овога пута омогућили пољопривредним произвођачима са територије јужне Србије низ стручних предавања из области повртарства. За предаваче су одабрани еминентни стручњаци, лидери у својој области и то Др Саша Станковић, Проф. Др Иво Ђиновић, Проф. Др Небојша Момировић, Проф. Др Саша Петровић, као и представници фирме ЕцКЕР Нови Сад и И-Зеолит спонзори менифестације.

Поздравну реч на скупу испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде имао је Велимир Станојевић, државни секретар.Испред Града Ниша скупу се обратио Светозар Алексов градски већник. Државни секретар је присутнима пренео планове министарства за 2018. годину, као и планиране правце развоја пољопривреде.

Присутним пољопривредним произвођачима представило се и 15-так комерцијалних излагача, семенске и хемијске куће, осигурања и друге области везане за пољопривреду и повртарство.