10. јула 2020.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО
Слика 1. "Дани поља KWS"

Сарадња Управе за пољопривреду и развој села, групе за ратарство и повртарство, семенских кућа АS Hibridi и KWS Seme и пољопривредних произвођача у 2010. години заокружена је стручном посетом манифестације „Дани поља кукуруза“.

Са ове две семенске куће Управа за пољопривреду је поставила огледна поља кукуруза на једној локацији хибрид АС 62 фао групе зрења 600 и у сарадњи са Компанијом KWS, постављено је пет огледа са KWS хибридима (Mikado ФАО 500, Kermess ФАО 600 и Luce ФАО 500), на површини од 2,5 ха. Огледи су постављени на пет локација, у селима Мезграја, Лалинац, Сићево, Хум и Чокот.

Циљ ових огледа је упознавање са карактеристикама и квалитетом ових хибрида кукуруза и резултатима које постижу у зависности од типа земљишта, метеролошких услова, примењених агротехничких мера и мера неге.

Деветог септембра са десетак произвођача, Управа за пољопривреду и развој села обишла је дан поља АS Hibrida на огледном пољу  Казнено поправног завода – Ниш. Том приликом произвођачи су могли да се упознају са хибридима фао групе зрења од 300 до 700, као и са примењеном  агротехником. За производну сезону 2011. годину из широке палете производа понуђени су и нови хибриди.

Десетог септембра са 20 произвођача Управа за пољопривреду обишла је дан поља KWS Seme на огледном пољу Института Тамиш Панчево и су имали прилику да се упознају са карактеристикама и квалитетом KWS хибрида кукуруза, сунцокрета и уљане репице.

Слика 2. "Дани поља KWS-a на огледном пољу Института Тамиш Панчево"
Слика 3. "Дани поља AS Hibrida на огледном пољу КПЗ у Нишу"
Слика 4. "Hibrid KWS-a Kermess"
Слика 5. „Hibrid KWS-a Grecale“
Слика 6. "Hibrid AS 62"
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ