25. маја 2022.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

У оквиру активности „едукација пољопривредних произвођача, удружења, задруга, асоцијација и друштвених група на селу“, Секретаријат за пољопривреду Градске управе Града Ниша организовао је и спровео и стручна предавања из области виноградарства и пчеларства, поред претходно одржане едукације из области повртарске производње.

Учесницима предавања из области виноградарства, одржаног  у просторијама Секретаријата за пољопривреду, дана 13.02.2020. године, представљена су актуелна дешавања из ове области и могућност коришћења подстицајних средстава за текућу годину.

Презентацију тема „Зелена резидба винове лозе“,  „Машине за зелену резидбу винове лозе“ и видео програм „Специјализована механизација за обраду винове лозе“ одржао је Иван Петковић, инж.пољопривреде.

Предавању је присуствовало око двадесет произвођача винове лозе са територије Града Ниша.

Предавање из области пчеларства одржано је дана 14.02.2020. године, такође у просторијама Секретаријата за пољопривреду Градске управе града Ниша, у присуству шеснаест  пчелара, углавном младих пчелара/почетника, који су спремни за проширење и унапређење ове производње на својим газдинствима.

Презентацију тема „Мере подршке у области пчеларства“ и „Електронско подношење захтева за подстицаје по кошници“, одржао је Жарко Перовић, специјалиста струковни инжењер.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ