8. децембра 2021.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО
Слика 1.

Удружење жена „Круна“ организује манифестацију „Етно сусрети“

У Нишкој Бањи 03 и 04. септембра одржаће се традиционална манифестација „Етно сусрети“. Организатор манифестације, која се одржава по четврти пут, је удружење жена „Круна“ из Нишке Бање, уз покровитељство Града Ниша и ГО Нишка Бања.

„Етно сусрети“ почињу у суботу у 10.30 часова дефилеом учесника кроз Нишку Бању и програмом фолклора

Слика 2.

код фонтане. Свечано отварање манифестације је у подне у балон сали, где ће бити приређен богат културно-уметнички програм. Очекује се учешће фолклора, плесних група, песника, певача, свирача, бедесника и здравичара. У 15 часова биће проглашени најбољи излагачи. За недељу је предвиђено такмичење у везу и плетењу, које почиње у 10 часова.

На сајамском делу изложбе биће приказани традиционални ручни радови и рукотворине, стари занати, заборављена стара српска трпеза, најуспелији и најквалитетнији пољопривредни производи и културе.

Манифестација „Етно сусрети“ у Нишкој Бањи има за циљ очување традиције и културне баштине наших крајева. То је и добра прилика да се унапреди културно-туристичка понуда Ниша кроз коју наши грађани и њихови гости могу да се упознају са старим, скоро заборављеним вештинама, производима, храном, музиком и игром, кроз које се показују дух нашег народа.

Слика 3.

На овогодишњим „Етно сусретима“ очекује се око 600 учесника у програму и

Слика 4.

излагача из целе Србије, чиме ова манифестација превазилази локалне оквире.

Управа за пољопривреду и развој села Града Ниша дала је материјалну и логистичку подршку организацији овогодишњих „Етно сусрета“.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ