НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО
Слика 1.

Управа за пољопривреду и развој села  и ЈКП Горица формирали су пољочуварску службу, која ће покритвати целокупну територију града Ниша.
На свечаности у Градској кући кандидати одабрани на конкурсу за пољочуваре потписали су уговоре и тиме започели „пионирски“ рад у овој области. Пољопривредно земљиште на територији града подељено је на шест области, површине до 5.500 хектара, а за пољочуваре су изабрани Славиша Ристић из Горње Врежине, Нинослав Николић из Горњег Матејевца, Војкан Гавриловић из Хума, Иван Милојковић из Крушца, Драгослав Тодоровић из Доњег Међурова и Миша Вучковић из Јелашнице, а за руководиоца пољочуварске службе именован је Драган Петровић из Доњег Међурова.
Председник комисије за избор чувара поља Борис Петров из Управе за пољопривреду и развој села, образложио је важност почетка деловања ове службе и нагласио да су бирани тако да место у коме живе буде део територије за коју су задужени.

Слика 2.

Првим пољочуварима уговоре су уручили начелник Управе за пољопривреду и развој села града Ниша Александра Брзаковић и извршни директор за послове зеленила ЈКП Горица Слободан Ђорђевић.
Затим је  организована презентација пољочуварске службе, са циљем да новозапослене упозна са задацима, циљевима и делокругом њиховог рада. Презентацију је припремио Иван Петковић из Управе за пољопривреду.
Свечаности формирања пољочуварске службе присуствовао је Славиша Динић, председник Градске општине Пантелеј, једне од најактивнијих у области пољопривреде на територији града Ниша.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ