НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Тезга на Тврђавској пијаци

Удружење „Нишки повртар“, уз помоћ Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, почело је са продајом својих производа са нових тезги на Тврђавској пијаци. Тезге су жуто-зелене боје, са ознаком удружења и на њима ће се налазити поврће контролисано на присусутво хербицида.

У удружењу „Нишки повртар“ истичу да је њихово поврће произведено на безбедан начин, уз поштовање стандарда у производњи хране. Квалитет гарантује њихово искуство, пажљиво одабран садни материјал, природно опрашивање уз помоћ бумбара, редукована употреба хемијских препарата са кратком каренцом, чиста вода и високи хигијенски стандарди брања и транспорта. Потврда о извршеној контроли на присусутво хербицида налазиће се на сваком продајном месту.

На овај начин нашим суграђанима биће омогућено да купују здраве и контролисане производе, од самих произвођача, што ће свакако имати утицаја и на цену.

У наредних неколико дана овакве тезге биће постављене и на Булеварској пијаци а на сличан начин биће означена два продајна места на Кванташкој пијаци.

Подршку реализацији ове идеје пружило је и ЈКП „Тржница“.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ