НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Slika 1. "Породица Петковић"

Тања Петковић добила награду за преузетницу године

Председница удружења нишких цвећара Тања Петковић, добила је овогодишњу награду Опортјунити банке  за предузетницу године. Титулу „Жена за 5“ и 500.000 динара ова вредна жена заслужила је својим упорним радом, посвећеношћу према послу, визијом развоја али и друштвеном активошћу.Тања Петковић се цвећарством професионално бави већ осам година. Она и њена породица су се преселили из центра Ниша у Чамурлију да би могли интензивно да раде у својим пластеницима. Почеци нису били лаки али постепено стицање искуства, учење и вредан рад дали су резултат.

За конкурс Опортјунити банке Тања је сазнала случајно, у невладиној организацији „Енека“. Критријуми за

Слика 2. "Јесењи асортиман"

доделу награде су били да предузетница буде инвентивна, иновативна, успешна, друштвено одговорна и има јасну идеју шта ће учинити са наградом. Све то је Тања испуњавала али је до последњег момента стрепела да ће је награда заобићи. На њену велику радост није било тако.

Тањина идеја је да од добијеног новца направи цветни центар у коме би излагала своје цвеће. У овом центру места ће бити и за производе њених колега из удружења „Цвет југа“. Са својим колегама цвећарима је и поделила радост због добијене награде.

Удружење цвећара „Цвет југа“ активно ради на побољшању услова пословања, набављају супстрат и садни материјал заједно, размењују искуства, организују манифестације, боре се за боље услове продаје. Крајем овог месеца упутиће се у Будимпешту на пољопривредни сајам да би се упознали са новим технологијама. Са њима ће,  наравно, бити и њихова председница.

Слика 3.

Нишке цвећаре, па и Тању Петковић, тиште лоши услови продаје на Цветној пијаци. Ова година је била много тежа него претходна. Ипак, Тања наглашава да се од цвећа може живети. Скромно и уз пуно рада, породица Петковић живи од онога што воли-цвећа.

Са Управом за пољопривреду и развој села Града Ниша има добру сарадњу, већ је

Слика 4.

користила подстицајна средства а нада се да ће и ове године бити у могућности да их искористи.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ