25. маја 2022.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

У организацији Секретаријата за пољопривреду Градске управе Града Ниша, више од осамдесет нишких пољопривредних газдинстава која се баве пчеларском, воћарско-виноградарском и повртарском производњом, посетила су  XII Државни пчеларски сајам и Међународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства у Србији – Agro Belgrade 2020, дана 01.02.2020. године, на Београдском сајму.

На међународној пчеларској манифестацији „XII Државни пчеларски сајам“, коју је организовао Савез пчеларских организација Србије, преко 70 нишких пољопривредника је видело продајни, изложбени, образовни, промотивни, привредни и туристички садржај и програм сајам. Сајам је био прилика да се, поред меда и других пчелињих производа, по најповољнијим условима набави и комплетна пчеларска опрема и репроматеријали. Произвођачи меда и других пчелињих производа са територије града Ниша, заинтересовано су пратили и образовни садржај ове манифестације.

Истом приликом, произвођачи из области воћарско-виноградарске и повртарске производње Града Ниша, посетили су први Међународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства у Србији – Agro Belgrade 2020. Главни партнери Agro Belgrade 2020 сајма били су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Секретеријат за привреду града Београда и USAID Пројекат за конкурентну привреду, који својом подршком доприносе да се унапреди ниво знања представника индустрије, скрене пажња српске јавности и међународних купаца на потенцијал производње у овој области производње и индустрији и на потребу за интегрисањем на локалном и међународном тржишту.

„Agro Belgrade 2020“ је водећи  сајамско – конференцијски догађај у региону и окупио је  важне компаније из области воћарства, виноградарства, повртарства, као и већину пољопривредних задруга из Србије. Сајамски део био је резервисан за преко 1.000 излагача, укључујући највеће светске компаније, док су се пратећи конференцијски програми и округли столови бавили актуелним изазовима, као што су примена савремених технолошких решења у пољопривреди, органска производња, ЕУ политике у пољопривреди и утицаји климатских промена на производњу хране.

Организованом посетом  пољопривредних сајмова, Секретаријат за пољопривреду ГУ Града Ниша наставља подршку развоју и јачању пољоприведних газдинстава.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ