НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Регионална Развојна Агенција Срем у сарадњи са програмом УН за развој (United Nations Development Programme), организовала је радионицу у вези иницијативе за подизање вишегодишњих енергетских засада брзорастућих врста дрвећа у Србији, у оквиру пројеката Енергетски засади брзорастућих врста у Србији.

Радионица је одржана дана, 12. октобра 2018. године, у просторијама ГУ Града Ниша. Радионици су присуствовали пољопривредни произвођачи из Нишавског округа, као и представници Секретеријата за пољопривреду и представници других ЈЛС.

На радионици су  презентовани потенцијали и ограничења у успостављању енергетских засада брзорастућих врста у Србији, могућности за узгајање брзорастућих енергетских засада са аспекта расположивости пољопривредног земљишта у Србији, покретачки фактори, предности и проблеми у вези са узгојем и приказан је филм „Развој тржишта биомасе и изградња биогасних постројења у Србији“.

У интерактивном раду, предавачи на радионици, Др Бранко Стајић, Душан Јовић дипл. инжењер шумарства и Зоран Кнежевић дипл. инжењер пољопривреде,  пружили су одговоре на многобројна питања учесника.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ