29. маја 2020.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Кантарионова ракија, слатко од поморанџе са чоколадом, бело вино „Медиана“ неки су од производа представљених на манифестацијама Салон вина и чоколаде „Долче вита“ и „Ракија бренд“ у хотелу „Амбасадор“.

Укупно 27 излагача из Војводине, централне Србије, са Косова и Метохије и из нишког региона понудили су Нишлијама своје најбоље производе на манифестацији која је одржана 15. и 16. марта.

Произвођачи из Винарије „Алекс“ из Сремских Карловаца ове године су Нишлијама први пут донели своје производе од којих је најзапаженији био горки ликер „Љиљин листић“.

Из подрума „Живковић“ посетиоцима су нудили да пробају „Санте“ природну траварицу направљену од 27 ароматичних дивљих лековитих биљака које расту на „еколошки недирнутим обронцима и ливадама Ртња, Старе планине и Сврљишких планина“.

Произвођачи окупљени у Удружењу воћара, виноградара и подрумара Ниша „Чегар“ представили су Чегарско бело вино, али и вина са називима донетим у част прославе јубилеја Миланског едикта.

Отварању ове манифестације присуствовали су представници Управе за пољопривреду и развој села града Ниша, заменик начелника Љубиша Стојановић који је и поздравио све присутне, Иван Антић и Зоран Душановић.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ