21. октобра 2021.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

На иницијативу групе за воћарство и виноградарство Управе за пољопривреду и развој села града Ниша, у уторак 6. јула, уочи Ивањдана,  основано је јединствено Градско удружење воћара, виноградара и подрумара.

Оснивању удружења приступило је педесетак најбољих произвођача, који су већ постигли значајне резултате у производњи и високом квалитету воћа и грожђа.

Оснивачи су одлучили да се њихово удружење зове“Чегар“.

За Председника скупштине удружења изабран је Живојин Бојић, виноградар, из Горњег Матејевца, а изабрани су и чланови управног одбора, њих тринест, који су уједно и представници група и подгрупа.

Новоосновано Удружење „Чегар“ у свом саставу има три одвојене групе произвођача и осам подгрупа. То су група воћара, група виноградара и група подрумара.

Група воћара у свом саставу има следеће подгрупе: подгрупа за јабучасто воће, подгрупа за коштичаво воће, подгрупа за јагодасто и бобичасто воће и подгрупа за језграсто воће.

Група виноградара има две подгрупе: подгрупу произвођача стоних сората грожђа и подгрупу произвођача винских сората грожђа.

Група подрумара има такође две подгрупе: подгрупу за производњу вина и подгрупу за производњу жестоких пића.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ