25. маја 2022.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Секретаријат за пољопривреду Градске управе Града Ниша је и током ове недеље организовао и спровео стручна предавања за пољопривреднике и то, за произвођаче меда и других пчелињих производа и за произвођаче из повртарске производње.

Учесницима предавања из области пчеларства, одржаног  у просторијама Секретаријата за пољопривреду, дана 25.02.2020. године, представљена су актуелна дешавања из ове области и могућност коришћења подстицајних средстава за текућу годину. Презентацију тема „Мере подршке у области пчеларства“ и „Електронско подношење захтева за подстицаје по кошници“, одржао је Жарко Перовић, специјалиста струковни инжењер., у присуству једанаест пчелара.

Презентацијa тема „Технологија производња јесењег белог лука, „Принципи и стандарди органске производње“ и „Мере заштите биља у органској производњи“, одржана је дана 26.02.2020. године у присуству девет произвођача повртарских култура. Предавања су одржали Слободан Дудић, дипл.инж.пољопривреде и Татјана Савић Гавриловић, дипл.инж.пољоприведе, који су у оквиру презентованих тема обрадили услове и агротехничке мере у производњи повртарске културе-бели лук, као и опште принципе, стандарде и мере заштите у органској производњи повртарских биљака.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ