НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ

Управа за пољопривреду и развој села Града Ниша и USAID Агробизнис пројекат потписаће Меморандум о разумевању и презентоваће нацрт Стратешког плана за запошљавање и самозапошљавање жена у руралним подручјима на територији Града Ниша, у Градској кући, у уторак, 30. августа, у 11.00 часова.

Потписивањем Меморандума о разумевању биће успостављена сарадња између Агробизнис пројекта и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша ради пружања додатне подршке програму „Жене у агробизнису“. Кроз овакву сарадњу Агробизнис пројекта и Управе програм ће добити нове, унапређене циљеве. Меморандум ће, такође, дефинисати међусобно разумевање и намере потписника у односу на заједничке циљеве у овом сектору.

За стране потписнице је веома важно да на програму „Жене у агробизнису“ буду удружена појединачна знања, искуства, методологије и ресурси, што ће значајно допринети постизању заједничких циљева.

Агробизнис пројекат Америчке агенције за међународни развој (USAID) покренуо је 2010. године програм подршке развоју женског предузетништва. Циљ овог програма је да се жене у руралним подручјима Србије едукују и оспособе да саме започну своју делатност у сфери пољопривредне производње и прераде.

Управа за пољопривреду и развој села Града Ниша је партнер Агробизнис пројекту у реализацији програма подршке развоју женског предузетништва „Жене у агробизнису“. Сарадња ће бити настављена и на другим програмима, који за циљ имају побољшање положаја жена у руралним срединама, посебно кроз развој предузетничког духа.

Додатне информације можете добити од Маријане Божић, саветнице за женско предузетништво при USAID Агробизнис пројекту (marijana­_bozic@agrobiznis.net или 063 419 624) и Ане Илић, сарадника Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша (ilicana42@gmail.com или 061 23 80 474).

Позивамо вас да упутите своју екипу ради праћења овог догађај.

НАЧЕЛНИК УПРАВЕ

Александра Брзаковић

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ