21. октобра 2021.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Дана 25.08.2017. године у Нишу одржана је трибина „Обнова и оживљавање српског села“ на којој су своја излагања имали Хаџи Милорад Стошић народни посланик, Светозар Алексов градски већник, др Синиша Перић начелник у кабинету министра Кркобабића и Љубиша Стојановић помоћник секретара Секретаријата за пољопривреду Града Ниша.

Како обновити српско село? Како поново оживети село? Како задржати младе да остану, живе и раде на селу? Како омогућити лакши живот и бољу зараду људима на сеоском подручју? На све одговоре у својим излагањима горе наведени су покушали да дају што конкретније одговоре, а у дискусији са присутнима чују и њихове предлоге. Наглашено је и да су пројекти субвенционисања у пољопривреди једно од могућих начина за остваривање наведених циљева.

Презентован је и Пројекат помоћи формирању нових и већ постојећих земљорадничких задруга, о коме су говорили др Синиша Перић и Хаџи Милорад Стошић. Пројекат обухвата новчану помоћ кроз набавку опреме и механизације, као и даље умрежавање у виду сложених землјорадничких задруга на којима се планира и наставак субвенција у наредним годинама.

Град Ниш подржава реализацију пројекта кроз пружање свих сервис информација, као и саветодавним путем и преко разних субвенција на нивоу града.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ