НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО
Теме саветовања су биле посвећене производњи расада, паприке и сузбијању штеточина парадајза
Теме саветовања су биле посвећене производњи расада, паприке и сузбијању штеточина парадајза
Теме саветовања су биле посвећене производњи расада, паприке и сузбијању штеточина парадајза

Управа за пољопривреду и развој села, организовала је и ове године Саветовање повртара, на коме је поред великог боја заинтересованих пољопривредних произвођача, учешће узело и више пословних кућа које се баве овом граном пољопривреде.

Овогодишње теме биле су посвећене производњи расада, паприке и сузбијању штеточина парадајза.

Отварајући скуп, члан Градског већа Проф. др Јован Стојковић, изјавио је да ово Саветовање представља најзначајнији и најмасовнији скуп повртара у Нишавском округу са циљем оспособљавања произвођача да оплемене своју производњу и унапреде своја знања о гајењу повртарских култура. “Сеоско подручје Града Ниша са својим природним ресурсима, људским и техничким потенцијалом у сарадњи са институцијама подршке и пратећим сектором, може и мора остварити значајно боље резултате и тиме створити реалне предуслове за одрживи рурални развој сеоских средина“ – изјавио је Проф. Стојковић.

Државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Жељко Радошевић, упознао је произвођаче са програмима подстицајних средстава које је држава ове године определила ка повртарској производњи, посебно истичући чињеницу да произвођачи морају радити на подизању својих капацитета и знања, како би у периоду који је пред нама били спремни да повећају своју производњу намењену извозу.

Начелник Управе за пољопривреду и развој села Саша Стоиљковић, изразио је задовољство што су се и ове године произвођачи окупили у великом броју на истом месту, што говори о томе да и поред тешке године која је за нама и великих штета које су претрпљене, ипак и даље постији јасна намера да се са производњом настави, можда још интензивније, уз примену свих савремених агротехничких мера и знања о гајењу повртарских култура. “Имамо велике потенцијале за повртарску производњу, наши агрономи су у сваком тернутку спремни да саветима помогну произвођачима у избору сорти и агротехмичких мера – о чему говори и данашки скуп. Пољопривредници знају да на нас могу рачунати и да ћемо још интензивније радити на њиховој едукацији и пружању помоћи у процесу  подизања капацитета повртарства“ – изјавио је Стоиљковић.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ