21. октобра 2021.
НИШ
ГУ НИШ - СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ
ВОЛИМ СЕЛО

Дана 16.06.2010. године, у просторијама „Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању“ Ниш, улица Париске комуне бб, поред Општине Медијана,  са почетком у 11.00 сати, oдржана je Oнивачка скупштина градског Удружења повртара „НИШКИ ПОВРТАР“.

Вођени заједничким мотивима у производњи и наступу на тржишту, повртари града Ниша су, уз подршку и помоћ градске Управе за пољопривреду и развој села одлучили да се удруже у једно велико удружење на нивоу града.

Заједнички наступ у набавци и продаји омогућиће члановима удружења повољније финансијске ефекте. Такође, један од важних циљева је контролисана употреба пестицида са заједничким планирањем, у чему ће стручњаци Управе помоћи удружењу, и као резултат тога здравствено безбедна храна. Такође удружење ће својим наступом обезбедити члановима приступ фондовима који субвенционирају ову производњу.

Оснивачка Скупштина удружења одржана је 16. 06. 2010. године. Скупштини је присуствовало око тридесет највећих повртара са територије града Ниша, који су одлучили да удружење чине две групе произвођача:

– група производње на отвореном простору и

– група производе у затворенм простору.

Акламацијом је усвојен предлог да се удружење зове „НИШКИ ПОВРТАР“ и предлог да Томислав Стевановић буде изабран за председника удружења.

Зоран Живковић је изабран за представника Групе за производу у затвореном простору, а помагаће му Војкан Станковић, Бојан Андрејевић и Зоран Tадић.

Дејан Лазић је изабран за представника Групе за производњу на отвореном простору, а помагаће му Славољуб Јовановић, Дејан Рајковић и Славољб Mиљковић.

Група за ратарство и повртарство

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ